ПРЕПОРЪЧАНИ
ИзбориОбщинаПолитика

На хиляди хора беше забранено да гласуват

2 ноември, 2011

Днес внесох жалба за касиране на местните избори в Столична община. Без фанфари и медии. Жалбата е издържана, основателна и ще бъде подкрепена с доказателства и показания на свидетели. Тук не е мястото да я преразказвам.

В тази кампания се борих за едно – да казвам истината без увъртания. Исках и искам да съм кмет на София, за да променя начина на управление на града, за да спра порочните практики и да направя администрацията модерна и ефективна.

Този път не успях да убедя столичани, което за мен означава още много работа, отстояване на истината и да не вървя срещу себе си.

Една от истините за тези избори е, че аз не ги спечелих и не очаквам, че дори повторно броене ще размести класирането. Не искам да касирам изборите заради незадоволителния си резултат, а защото като участник в тези избори се чувствам длъжен пред хората, които ме подкрепиха, за хората, които дадоха доверие на другите кандидати, заради онези над 10000 души, които преживяха кошмара на това да бъдат членове на избирателни комисии или застъпници.

За съжаление друга истина за тези избори, освен класирането, беше невъзможността на хиляди хора да упражнят правото си на глас, защото бяха в забранителни списъци, като в някоя нескопосана антиутопия.

Толкова много нарушения, брутална намеса на администрацията и политици в изборния процес оставят у всички демократично мислещи хора в София, независимо коя партия и кандидат подкрепят, усещане за несправедливост и кражба.

Единственото дело в рамките на Избори 2011 в България до момента е образувано по жалба на ГЕРБ, на което Административният съд в Кърджали даде ход. Разчитам, че правосъдието няма да се ограничи само до исковете на управляващите.

 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Google Buzz
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Yahoo! Buzz
TAGS
5 Comments
 1. Отговор

  В. Любенов

  02/11/2011

  Г-н Прошков,

  Очаквах тази стъпка от Ваша страна и я приветствам.
  Не съм съгласен, че повторно броене няма да размести класирането. Ако се извърши по закон, резултатите може да се окажат доста различни.

  Така че, имайте готовност за нова кампания.
  Този път тя ще е успешна!

 2. Отговор

  Кобург Велчев

  09/11/2011

  Правилно разсъждаваш за изборите, НО НЕ и за бъдещето, Мартине. Твоите 10% като цел са НИЩО !!!!!! Щом към тях се стремите, няма и да ги постигнете !!!
  ПЪРВО – подай оставка.
  ВТОРО – наистина трябва нова демократична /не дясна/ структура, движение или партия, която на обедини, да интусиазира и да мотивира хората !!!!!! НОВ БЛОК, например ДА – Демократична Алтернатива !!!!!
  Иначе си оставаме в орбитата на мутро-мафията под червен контрол !!!
  В час ли си, Мартине ……..????????

 3. Отговор

  niki

  05/12/2011

  Прошко, изборите минха. Приключихме с надеждите. Какво следва. Къде си сега и какво спрямо правомощията си можеш да направиш сега. През следващите 4 години. Не са малко. Сега вече мисля, че можеш да се съсредоточиш върху малката тема за кабелите, окабеляването като цяло ииии…. да не продължавам.

 4. Отговор

  Любомир Попов

  15/12/2011

  Г-н Прошков, обещавахте да се борите за разделно събиране на боклука на София. Как ще гласувате предложението за увеличение на парите за 2012 година и прилагането на същия метод за определяне на таксата смет?

 5. Отговор

  Nikolay

  10/01/2012

  http://www.lozenets-sofia.org/lozenec/Main.php?do=newsEdit&id=158&task=edit – Прошко какво правим? Ще позволим ли да унищожат цялата гора в ловен парк, защото до колкото си представям георграфски написаното, точно за това става дума!!!

LEAVE A COMMENT

Към лентата с инструменти