ПРЕПОРЪЧАНИ
Избори

Благодаря ви!

25 октомври, 2011

Скъпи приятели, ето че остана време да ви благодаря!
Благодаря на всички, които гласуваха в тези безумно проведени избори! Благодаря на всички, които преживяха кошмарни 30 часа и отгоре като членове на СИК! Благодаря на застъпниците и доброволците! Благодаря на всички, които всеотдайно и със сърце работиха в кампанията и накараха хора, негласували от години, да ни повярват! Благодаря на всички вас…, които ми написаха или казаха думи, които ме тласкат още по-уверено напред! Нека си припомним Едмънд Бърк и думите „Единственото от което има нужда злото за да тържествува е добрите хора да не правят нищо“! Ние направихме много в тази кампания за да привлечем добри хора и моят ангажимент ще бъде да отстоявам през следващите години в общинския съвет всяка дума, която съм изричал. Благодаря ви, че ви има – продължаваме с душа и нови сили! Бог да ви пази!

 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Google Buzz
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Yahoo! Buzz
TAGS
6 Comments
 1. Отговор

  Иванова

  25/10/2011

  Г-н Прошков,
  Подкрепяте ли протестите пред ЦИК? Какво е мнението на Синята коалиция за евентуално касиране на изборите?
  Сам казвате, че „Единственото от което има нужда злото за да тържествува е добрите хора да не правят нищо“. Какво ще направите Вие, за да не тържествува ГЕРБ след всичките нарушения и погазването на нашите права?
  Благодаря.

 2. Отговор

  Богдан Георгиев

  25/10/2011

  Г-н Прошков,
  Член съм на ДСБ от около година, но подкрепям от много по-дълго време идеите, които партията отстоява. На изминалите избори бях секретар на СИК и имах „щастието“ да участвам в пародията, която се състоя, а също и да преживея кошмара в зала „Универсиада“ (общо около 40 часа – безсънни и драматични). Оставям настрана личните несгоди и дори партийните пристрастия, но съм категоричен, че над няколко хиляди граждани в България бе извършен геноцид! Имам 2 въпроса към Вас:
  1. Къде бяха лидерите на опозиционната партия ДСБ през това време?
  2. Защо те, а и Вие, не коментират това издевателство, извършено над хиляди български граждани и не споменават нищо за невероятния хаос, смут и поредицата от нарушения извършени в залата, а и преди това в комисиите? Защо също така не вземат, а и Вие също, КАТЕГОРИЧНА позиция, в която да осъдят това беззаконие?
  P.S.: Пиша лично към Вас с ясното съзнание, че ще прочетете това и ще отговорите. Нещо, което не съм сигурен, че ще направят останалите от лидерите на партията.

  • Отговор

   Прошко Прошков

   25/10/2011

   Г-н Георгиев,
   Становището по самата организация на изборите: първото ми публично изявление в неделя вечерта, на входа на НДК беше, че това са най-лошо организираните избори в цялата ни нова история, че дори хора от моя щаб не успяха да гласуват заради т.нар. „забранителни списъци“ и че на практика бе нарушено правото на хилдяди граждани. Обиколих няколко телевизии и радиа и повторих същите думи.
   ДСБ събира информация от цялата страна за провеждането на изборите. Информацията се проверява и анализира. Ако имаме сериозни основания да считаме, че безобразната организация е възможно да е довела до подмяна на вота, ще реагираме политически. Искаме обаче, както във всяка наша позиция да бъдем прецизни и точни.
   Благодаря Ви за волята да отстоявате демокрацията, дори в невъзможни условия.

 3. Отговор

  Андрей Георгиев

  27/10/2011

  Г-н Прошков,
  Отива ли си Синята коалиция, след като ДСБ не подкрепи Румен Христов, а още на първи тур Росен Плевнелиев (резултатите и анализите го доказват)? По какъв начин ще коментирате огромното доверие към ГЕРБ в София, след като градът ни не прилича на нищо и е по-зле дори от Хирошима? Ще се присъедините ли към евентуално официално искане на БСП за касиране на вота в София?

 4. Отговор

  Николай Григоров

  28/10/2011

  Г-н Прошков,

  Във вашата програма, а и по време на кампанията силно акцентирахте върху прозрачността в общината. Особено възможността гражданите да следят кой за какво гласува в общинския съвет и неговите комисии. Това за мен бе и си остава един много важен показател, който определя за кого гласувам.

  В тази връзка обаче, искам да Ви кажа, че може би е добре тази практика да се насочи и към самото ДСБ и въобще Синята коалиция. На страницата на ДСБ няма информация кой за какво е гласувал в парламента или Столичния общински съвет или съответните комисии.

  Според мен, ДСБ и Синята коалиция могат само да спечелят от публикацията на тази информация. На такъв фон Вашия призив за прозрачност в общината щеше да звучи още по автентично (казвам още, защото нямам съмнения, че искрено го желаехте). Това щеше да Ви даде още един допълнителен аргумент в полза на предложението. От чисто морална гледна точка, когато някой иска да наложи свойте принципи, хората гледат дали той самия ги спазва.

  С други думи, пиша Ви за да Ви помоля да не изоставяте прозрачността като кауза и да се опитате да я наложите поне там, където е възможно.

 5. Отговор

  Богдан Георгиев

  02/11/2011

  В началната страница на блога, в горното дясно поле на статията „Благодаря ви!“, е написано „5 коментари“. Според мен (без да искам да се заяждам на дребно) трябва да се напише „5 коментара“. Иначе тук при самите коментари (горе в дясно) пише „коментари (5)“ и така няма проблем!
  Иначе дано да има адекватна реакция в отговор на жалбата Ви за конкретни изборни злоупотреби!

LEAVE A COMMENT

Към лентата с инструменти