ПРЕПОРЪЧАНИ
В медиитеИзбориПолитика

Трябва да спрем да пилеем София!

26 септември, 2011

Водещ: Здравейте отново. В студиото вече е кандидатът на Синята коалиция Прошко Прошков. Добре дошли.

Прошко Прошков: Здравейте.

Водещ: Какъв е шансът да спечелите, как си оценявате шансовете?

Прошко Прошков: …, за да спечеля, както направих преди четири години, във върха на славата на ГЕРБ тогава.

Водещ: Вие тогава спечелихте едни, как да кажа, районни избори и станахте кмет. Всъщност, вие сте моят кмет между другото, на община Лозенец. Това си го спомням, спечелихте. Но това е друга игра като че ли сега, в която се включвате.


Прошко Прошков: Аз не смятам, че това е игра. Аз отивам изключително убеден на тези избори. Ако преди четири години съм имал някакви съмнения дали въобще да се кандидатирам преди да се занимавам с местна политика, то след четири години в районна администрация, виждайки какво представлява Столична община, виждайки я много добре. Аз съм точно като монтьор, легнал на дъска под колата. Виждам всичките проблеми отдолу. Въпреки цветята, въпреки парковете и тревичките, аз виждам всичко как функционира. Сега съм по-мотивиран от всякога. Аз съм кандидатът, който премина в името на това, да стои тук при вас сега два тура на избори – един от моята партия, цялата софийска партия, и един, в който всеки столичанин можеше да гласува на 12 юни – предварителни избори. Аз съм най-мотивиран от всички кандидати и го твърдят отговорно. Мотивиран съм, защото зад гърба си имам и над 22 хил. човека, които гласуваха преди два месеца. Това е добре. Обаче тогава гласуваха и избираха между двама сини кандидати или хора от сродни, приятелски партии, така ако щете ги наречете.

Водещ: Сега обаче, сега обаче битката в десния терен не се ли усложнява, защото г-жа Фандъкова е също десен кандидат. И вие се биете на един и същи терен за едни и същи избиратели, при това тя е човек, за когото дори и най-големите опоненти казват, че тя има безупречна репутация.

Прошко Прошков: Проблемът с репутацията е какво точно разбираме под нея. Аз съм от хората, които винаги е заявявал също, че г-жа Фандъкова в личен план не е корумпиран човек, също. Няма да чуете нищо от никой друг, би било нередно. Но проблемът е, когато съответният кмет наистина отсъства, не е на място и няма силна политическа воля да отстоява това, което трябва да се отстоява.

Водещ: Е кой го отстоява тогава? Кой се занимава с това?

Прошко Прошков: За жалост, никой. В момента имаме държава, която представлява един катун. Село Катуница, в което се случват в момента нещата, ако ми позволите ще кажа две думи за това….

Водещ: Кажете, разбира се.

Прошко Прошков: … е показателно сякаш. Показателно е. Това, което се случва в момента е под погледа на вътрешния министър, който е шеф на щаб в момента. Няма време явно да се занимава с проблемите в страната със сигурността. Той между другото, не знам дали знаете, г-н Цветанов е и координатор на ромската декада, по ирония, в България.

Водещ: Зная.

Прошко Прошков: Това е също интересен момент, трябва да се отчете. И искам да ви цитирам нещо. Аз съм си взел тук, което е доста важно за мен, на 15 август 2007 година, преди предните местни избори имаше в Красна поляна около Виетнамските общежития отново размирици между хора от ромски произход, появиха се скинари. Тогава Борисов каза следното „Напрежението в държавата и неадекватните действия, които се предприемат, са причината за това напрежение”. Цитирам Борисов, не себе си. Още нещо ще ви цитирам…

Водещ: Изненадахте ме, нямам спомен.

Прошко Прошков: „За съжаление, това правителство е слабо, а това се отразява и на полицията”. Тогава така смяташе кметът на София Борисов. Не знам какво смята в момента като премиер.

Водещ: Да ви кажа ли? Ако не сте прочели, каза, че полицията е изпуснала положението. Цитирам го буквално. Тоест той призна, че полицията е

Прошко Прошков: То … в ГЕРБ. Полицията обаче не е под негово разпореждане, той няма отговорност за това. Някаква си полиция изпуснала ситуацията, а премиерът през това време открива с песни и танци предизборни кампании, когато едно напрежение вече наистина е прекрачило границата си. Когато години наред това са забравени хора, със забравени проблеми. Когато синът на Цар Киро отвлече журналист преди една година на ПРО.БГ, ако си спомняте това, защо нямаше реакция? Защо НАП сега се занимава с Цар Киро? А единственото, което могат да правят е да проверяват фирми на дребния и среден бизнес до последната запетайки, да ги изтърбушват буквално, на така и така сложната ситуация, в която се намира бизнесът в момента. За Цар Киро никой не се замисли, сега чак отиват. Само зрелище, зрелище. Това се предлага в момента. А когато има зрелища, нали знаете какво става с хляба? Няма го.

Водещ: Ама тогава запасите.

Прошко Прошков: Това е съвсем друго…

Водещ: …

Прошко Прошков: Така че проблемът с управлението е, че освен че провежда тоталитарен начин на управление, Столична община е такъв пример. Г-жа Фандъкова примерно беше човек, който настояваше и искаше да има децентрализация. Когато тя беше заместник-кмет, беше децентрализирала към районните администрации, беше им дала правомощия да си вършат нещата в кварталите.

Водещ: Така.

Прошко Прошков: По училищата. Когато стана кмет, сякаш забрави за това. Не, тя не е забравила. Беше принудена да забрави.

Водещ: От кого?

Прошко Прошков: От своята политическа партия. Тя е на менгемето.

Водещ: Вие казвате, че управлението на столицата е марионетно преди няколко месеца. Аз съм запомнила този израз. Защо марионетно?

Прошко Прошков: ГЕРБ в момента нямат… Защото кметът на София, независимо от коя партия е, трябва да умее да отстоява интересите на града и да се противопоставя на нещата, които са свързани с тяхното нарушаване. Защото кметът не може да бъде безгласна буква. Г-жа Фандъкова е прекрасен пример за това как ГЕРБ са намерили наистина това, което да ни покажат. Тя е златната рибка, наистина.

Водещ: Тя е твърде голям коз. Тя обезсърчава да се борите…

Прошко Прошков: Проблемът…

Водещ: …, защото нямате козове срещу нея.

Прошко Прошков: Напротив.

Водещ: Тя ви обезсърчава.

Прошко Прошков: И аз се надявам тя да посмее да излезе и да имаме истински дебат, защото ако тя всичко беше наред, нямаше да има чак толкова кандидати, нямаше да има реална политическа битка.

Водещ: Кандидати винаги щеше да има.

Прошко Прошков: Другото, което е, че.. Проблемът е при златната рибка е, че тя няма достатъчно остри зъби. Тя трябва да пререже мрежата на корупцията, в която я хвана.

Водещ: Ама кой я хвана? Кажете кой…

Прошко Прошков: Столична община.

Водещ: … е човекът на корупцията там? След като кметът ни е чист, всички опоненти признават, кой е корумпираният? Трябва да го научим.

Прошко Прошков: Вижте, може да си чист, когато те няма. Нали, просто те няма в нищо. Това дори като риторика го чуваме – „аз не съм запозната”, „не зная”. Добре, сигурно е така. Но затова се носи също отговорност.

Водещ: Кажете къде е корупцията, дайте сигнал. Ето, сега…

Прошко Прошков: Това, което …

Водещ: … това е публичен разговор. Кажете, кажете кой е?

Прошко Прошков: … трябва да се… Това е публичен разговор и аз го водя наистина отговорно. Моделът, който се създаде навремето от самия Софиянски, модел, който ние назовахме, сините, заради който стана това разцепление в синьо, Софиянски няма общо със Синята коалиция и няма общо с нас. Аз съм кандидатът на Синята коалиция. Този модел беше продължен от Борисов. Нямаше промяна. И ако не излекуваме този модел, това е моделът на договорения, на картелирането в Общинския съвет, зад гърба на избирателя, по определени теми…

Водещ: А зад гърба на кмета ли е това?

Прошко Прошков: Ако кметът не следи и не носи отговорност с поведението си, не внимава какво се случва и не търси отговорност, то той става жертва наистина на това, става абсолютно непотребен там. Не може такова нещо да се прави. Аз самият съм освобождавал служители на моята администрация, които са от моята партия, имаме такъв пример, имам хора с висящо последно предупреждение, няма значение кой на каква партия е член и какво се случва. Отиваш там и ти си отговорен пред града си.

Водещ: А харесва ли ви София? Или поне какво ви харесва в София? Хайде да видим сега кметът на Лозенец дали харесва София.

Прошко Прошков: Една от причините да съм кандидат е това, което не ми харесва, това, което аз самият също не съм успял да направя…

Водещ: Аз ще ви попитам това. Но какво харесвате?

Прошко Прошков: Вие знаете много добре… Харесва ми, разбира се, самият град. Аз го обичам. И той има много по-голям потенциал. Аз съм от София и не мога да не я харесвам. Харесва ми това, че все пак се случва най-накрая метрото. Но то не е заслуга на ГЕРБ. Това е много дълъг процес – заслуга и на правителство, няколко правителства. Слава Богу, не го спряха напълно, не му попречиха…

Водещ: Напротив, ускориха го, ако трябва…

Прошко Прошков: Така е. Това е добре.

Водещ: Приоритизираха го, както е модерната дума.

Прошко Прошков: И трябва още по-добре да върви. Вижте, не искам да влизам в дълъг разговор.

Водещ: Няма значение. Факт е обаче, че го правят сърцато и искат да се случи.

Прошко Прошков: Сърцато, но не и може би съвсем компетентно, тъй като части от метрото се изпълняват набързо, нямаше в началото проектна готовност напълно. Това няма да спре проекта. Проектът ще стане и аз го подкрепям. Това е едно от нещата, които ще продължа да развивам, разбира се, като гръбнак на транспортната система. Но няма истинското визионерство. А този визионерство как става – с политическа воля. Първите неща, които трябва да свършим. Вие споменахте много добре в предния разговор. Не знам си колко мандата вече говорят за едни и същи неща …

Водещ: Да, да. Вече не ми се говори. Предпочитам за музика да си говоря с вас, отколкото за бездомни кучета и асфалт.

Прошко Прошков: Ние още пет кампании за кмет на София ще говорим за същите неща, ако не променим модела на управление. Това са симптоми на едно заболяване. Това все едно да лекуваме хремата, а не това, което я причинява. Аз не искам да отида там, за да лекувам хремата. Отивам да бъркам с пръст в раната. Симптоми на заболяването. Заболяването е този модел, за който ви говоря – картелиране, сговаряне, слаб кмет, лоша администрация. Опитайте се, без да познавате никого, да пуснете преписка в части от Столична община и ще видите колко ще ви отнеме. Затова трябват две неща. Едното е много силна политическа воля. Независимост и да се чувстваш силен там, където си кмет.

Водещ: Което е логично. Аз не мога да разбера защо ГЕРБ или БСП, или вие да няма силна политическа воля да успеете. Ето това не го разбирам.

Прошко Прошков: Съжалявам. Аз нямам политически лидер, нямам политически лидер, който на мен да ми наложи, слава Богу не се е и налагало. Но няма кой да ми наложи, не ме интересува какво е правителството. Защото всяко правителство трябва да работи с кмета на София. Кметът на София е много особен като политик – той отстоява града с най-голям вътрешен продукт, столица в нашето лице пред света. Това е първото. Трябва да има истинска политическа воля. Второто е отваряне на процедурите в Общинския съвет, да станат видни за хората. Променям правилата на работа, става пълна отчетност. Това е нещо, за което говоря от над година.

Водещ: Как са невидими? Аз…

Прошко Прошков: Не са видими. Опитайте се да намерите едно решение на Общинския съвет. Ще видите сканирани. Защо са сканирани?

Водещ: Защо?

Прошко Прошков: Защото да не можете да търсите по ключова дума. Това са картинки, а не текстове. Ще има не само текстове, не само кой общински съветник в комисии как е гласувал, защото това е много важно. Той трябва да бъде контролиран на ниво комисии.

Водещ: Това го каза, да и г-н Кадиев…

Прошко Прошков: Това е гражданското общество.

Водещ: … и аз съм ок с това. Така трябва да бъде. Аз искам да знам…

Прошко Прошков: Аз го говоря отпреди това. Г-н Кадиев говори за граждански съвет. Това не е начинът, това е подмяна.

Водещ: Не, не. Да знам кой как е гласувал.

Прошко Прошков: Е, сега има избори и вие искате да погледнете вашите общински съветници.

Водещ: Да, искам да се ориентирам. Аз ще ходя да гласувам – да знам какво е най-добре.

Прошко Прошков: В същото време, сега ако имате справка, ще видите активността на г-н Кадиев. Аз не мисля, че е чак толкова висока за това, което претендира в Общинския съвет в момента. Но това е нещо, което сега не може да видите, за никой. Като справка за активност. Тези две неща – волята и отваряне. Под лупата, под прожектора на… Ето това е да събереш на гражданите и на медиите подкрепата. Няма премиер, който да отказва на София, ако има нещо смислено, стига кой да му го поиска. Ако аз съм кмет на София, а аз смятам, че ще бъда и Борисов ми откаже каквото и да е, то той ще отиде, ще последва съдбата на Станишев като премиер – никой не може да противопоставя София на останалите. А София има нужда от три неща: здравето и сигурността ни, нашето богатство ние не го оползотворяваме. Нашето богатство е като пари и като собственост, знанието и образованието. Въпреки че това е приоритет на г-жа Фандъкова, то също е в застой. София изостава.

Водещ: Е, тук… Между другото, толкова детски градини се построиха. Нека да сме точни.

Прошко Прошков: Това е факт.

Водещ: Факт.

Прошко Прошков: Изостава нещо друго – училищната система в София има нужда от делегиране на бюджетите към тях, за да могат нашите директори…

Водещ: Аз мисля, че има нужда от цялостна политика, държавна към образованието и най-малко е проблемът в Столична община.

Прошко Прошков: Но общината може да направи своето.

Водещ: Аз мисля, че това е най-слабата точка на правителството – образованието

Прошко Прошков: По отношение на нашето богатство. Проектира се и се прави, знаете критиките вече, шест години не може Борисов да пусне завода за отпадъци. Сегашната технология …

Водещ: Защо, защо не може да се пусне?

Прошко Прошков: Защото се избира скъпа технология, лоша технология. В Европа това нещо не се прощава, както тук, по никакъв начин. В момента технологията също предвижда един значителен процент от нашия отпадъци да отиде в депо. Извинете, ние изпускаме шанса за най-важното нещо – нулеви отпадъци. Отпадъците вместо да са проблем, да ги пакетираме като бонбони и да ги разнасяме по страната или вместо да ги депонираме отново в депа, след като имаме система за преработка, но неразумно направена, ние трябва да стигнем до ниво нулев отпадък. Отпадъкът е богатство. Както са парите, както е собствеността ни.

Водещ: Вие нова технология ли представяте?

Прошко Прошков: Има такива технологии, но в момента не са…

Водещ: … вече имаме завод,

Прошко Прошков: … предвидени.

Водещ: който чакаме. Сега, ние си мечтаем.

Прошко Прошков: Вижте, г-жо Ризова, споменахте детски градини, споменахте детски градини.

Водещ: Факт е, че има детски градини много.

Прошко Прошков: Детски градини има. Изключително скъпи сметки се плащат за парно там, за ток, в зависимост как е детската градина. Режат се непрекъснато клони в София и се кастрят. Може и по-добре. Но това нещо се плаща. Защо да го плащаме. Това нещо ще го кастря и ще има котли на биомаса, които не са толкова скъпи и се изплащат за един до два сезона във всяка детска градина. София трябва да стане зеленият град, който да завърта целия цикъл – като започнем от отпадъците, апропо те са част от проблема с кучетата…

Водещ: Защо? Ровят?

Прошко Прошков: Една мръсна среда, едни отворени контейнери, не под контрола на етажната собственост, незатворени и заключени, както е в нормалния свят, са предпоставка за хигиенна лоша среда, от която се възползват и бездомните кучета, разбира се. Тази санитарна ситуация ще е опасност и за здравето на хората. Нямаме никакво решение толкова години не искаме да разсечем нито един възел на направеното преди това от Софиянски – нито си върнахме банката. Това е разтакаване толкова години за Общинска банка. Пилеем собствеността, продаваме собственост. Защо продаваме собственост?

Водещ: Каква собственост продаваме?

Прошко Прошков: Общинската. Продължаваме да продаваме собственост.

Водещ: А какво да я правите?

Прошко Прошков: Финансираме с нея ремонти. Вижте, това не е устойчиво.

Водещ: Хайде кажете ми, аз не съм бизнесмен. Как собственост срещу ремонти? Какво трябва да направим?

Прошко Прошков: Вие самата разбирате, че това е безумно. Не може да продаваш своя собственост. Да кажем, вие да си продавате едното жилище, за да ремонтирате другото. Това не е устойчиво.

Водещ: Не е.

Прошко Прошков: Не е, разбира се. Това се прави и до ден-днешен.

Водещ: И какво правим?

Прошко Прошков: Това не е начинът. Една община може да прави политика, само когато има собственост. Правопропорционална е възможността за правене на политика, когато имаш собственост. Нашето богатство се пилееше толкова години. И ако сега се хвалят с някакви проекти. То нека да помислим – не можеше ли по-добре, не можеше ли да спрем всичкото това. Аз съм причината да се спре една замяна на областната управа на Черни връх 47 през моя мандат…

Водещ: Защо, какво има там?

Прошко Прошков: … по времето на управлението на тройната коалиция. Терен, който искаше да бъде заменен от областния управител. Спрях го това нещо. Следващото управление, сега на ГЕРБ

Водещ: То на Черни връх, хубави са терените там.

Прошко Прошков: … управлението продължава същите практики. Знаете ли колко …

Водещ: Е, как? Моля ви се, г-н… Недейте сега, г-жа Фандъкова каза, че са спрели замените, включително и днес четох изявленията.

Прошко Прошков: Аз говоря през Областна управа, тогава можеше. Сега попитайте г-жа Фандъкова защо не противоречи на идеята да се премахнат железопътните линии от Хладилника към гара Подуяне. Защо отново обслужваме интересите на Национална компания „Железопътна инфраструктура”? Аз пак питам…

Водещ: Защо? Аз не мога, нямам обяснение.

Прошко Прошков: … свързано ли е това с имотите им и продажбата на тези имоти. Аз съм бил пречката за това да се случи толкова години, ще бъда пречката и сега. Бъдете сигурни.

Водещ: Тоест вие на какво пречите? Я обяснете по-добре. Пречите на някаква далавера ли?

Прошко Прошков: На глупости. На глупостите и на всякакви нередни неща, които могат да се случат. По-добре да има превенция, отколкото след това да се тюхкаме и да се каем. Не можем да се каем и да се тюхкаме, не може да не знаем какво се случва в града ни. Това е важното и ние трябва да спрем.

Водещ: А защо казвате асфалтирането на улицата – хранилка за асфалт. Нещо такова.

Прошко Прошков: Хранилката с асфалта се случва толкова години.

Водещ: Как става това? Я кажете.

Прошко Прошков: Включително миналата зима, г-жо Ризова, може би сте забелязала, имаше някаква фирма наета, която хвърля асфалт без да трамбова в дупките с идеята, че колите ще го отрамбоват отгоре. Някаква нова велика технология, която се каза, че след три месеца беше разровено. Това е бездънна яма за наливане на пари.

Водещ: Имате ли наистина, аз не знам…

Прошко Прошков: Имам рецептата.

Водещ: Как ще стане? Аз просто мисля, че това е отчайващо.

Прошко Прошков: Дайте да започнем с едно просто нещо.

Водещ: Кажете.

Прошко Прошков: Аз ще направя системата да сравнява колко асфалт пристига на обекта, когато пристига камионът, ще го мерим този асфалт и ще го проектираме върху размера на кръпките, които се правят. В момента там, ако проверите, вероятно ще се окаже, че има някакви разлики. Познавам много добре как се правят тези неща. Знам и транспорта как да го направим.

Водещ: Аз пък съм чувала … Чувала съм, между другото от общински съветници, че всъщност проблемът, дори това нещо да се спре, там далаверата, то, че я има, има я, ясно е. Няма такива маркировки, които да изчезват на втория месец.

Прошко Прошков: Така е. Вижте на г-н Борисов магистралите.

Водещ: По света стоят… Но извън тази далавера, за която всички сме абсолютно сигурни, че съществува, всички, които живеем в този град има и нещо друго. Истината е, че с кърпене на дупки, например само във вашия, нашия район, така да кажа, по Драган Цанков, ами то е дупка до дупка. Или се преасфалтира, или…

Прошко Прошков: Точно така. Не знам, но трябва да се каже, че дупките не се кърпят от нас, районните кметове, което е проблем. Защото, ако аз ги кърпех, щях да ги правя по друг начин.

Водещ: … пари за преасфалтиране няма.

Прошко Прошков: Напротив, има.

Водещ: За целите улици?

Прошко Прошков: Има достатъчно. Може да се приоритизира, стига да знаем, че няма да изтичат средствата там. Пари има достатъчно. Не можете да асфалтирате нещо и след един месец да го разкопае „Топлофикация”, да го разкопае „Софийска вода”. Няма го този план. Ето го хаоса, ето я работата на парче.

Водещ: Това добре…

Прошко Прошков: Аз ще създам системата…

Водещ: Просто дупките си се изравняват отново.

Прошко Прошков: Защото и технологията трябва…

Водещ: … защото са 100 хил. на един квадратен метър.

Прошко Прошков: Не е само това. Технологията на правене. Когато се направи качествено, то трябва да издържи до пет години. Къде е това, къде го виждаме в момента?

Водещ: Хайде един финален политически въпрос.

Прошко Прошков: Едно нещо ще направя, ако трябва, но това ще е то. Едно нещо. Но това ще е – ще спрем тази хранилка…

Водещ: Е, вие с Борисов на тема магистрали, пътища…

Прошко Прошков: Борисов, когато се снима на една дупка преди да стане кмет…

Водещ: … ще се състезавате.

Прошко Прошков: Борисов се снима на една дупка преди да стане кмет преди четири години. Колко пъти се асфалтира тази дупка от тогава? Бая. Не е това начинът.

Водещ: Добре. Финален политически въпрос. Кажете ми каква е цената на подкрепата, която получихте от РЗС?

Прошко Прошков: Това е подкрепа на г-н Заимов предимно, за което аз много му благодаря. По отношение на РЗС…

Водещ: РЗС не издигнаха кандидат, подкрепят вас.

Прошко Прошков: Синята коалиция си има резерви по отношение на РЗС, по отношение на това, което се заявява, че са консервативна партия.

Водещ: Казват, че лидера ви, г-н Костов се сприятелявал с Яне Янев, вярно ли е това?

Прошко Прошков: Аз не знам за такива неща. Това, тази подкрепа не е на база преговори, тя е на база на нещо, което аз чух по радиото и самият Мартин Заимов ми се обади…

Водещ: Изобщо не сте преговаряли?

Прошко Прошков: Мартин Заимов ми се обади и каза …

Водещ: Зад гърба ви някой е преговарял, сигурно.

Прошко Прошков: Напротив, никой не е преговарял. Всеки разумен човек в момента, всеки глас на разума след РЗС аз ще получа подкрепа от всички. Когато аз отида на балотажа, ще получа подкрепа от всички, защото промяната ще започне от София. И това го знаят всички. Това го знаят всички. И аз каня всички демократи в София на 28 септември в 18 часа да дойдат на откриването на нашата кампания на „Кристал”. Не случайно на Кристал.

Водещ: Хайде, успяхте да си ги поканите хората. Добре, благодаря ви.

Прошко Прошков: За да започнем промяната. Благодаря и аз.

Водещ: Благодаря за този разговор.

 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Google Buzz
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Yahoo! Buzz
TAGS
2 Comments
 1. Отговор

  Соня

  28/09/2011

  Трябва да се смени моделът на управление на София, както казва г-н Прошков. Нужно е прозрачното управление, в крак със съвременните технологии. Не просто да се говори за е-община, а да се предприемат реални стъпки за нейното изграждане в услуга на гражданите!

 2. Отговор

  Сара

  18/10/2011

  Г-н Прошков, това интервю показва, че трудно аргументирате, трудно водите разговор, бързате, не изслушвате, не са добре обмислени отговорите, неточни, хаотични, хвърляте кал по други политици. Това е слаба стратегия, слаба подготовка. Критикувате Борисов, но говорите като него: ‘аз аз аз’. И не можахте да обясните как се ползват боклуците. Трябва внимателно да обмислите недостатъците си като политик и да се заемете с тях, в обратен случай не сте в помощ на избирателите, с или без помощ от Г-н Заимов. И вие като него и други политици третирате Българите и София като малко дете, което не е добро като Европейските. Мотивацията за съществена промяна няма да дойде отвън и с тази реторика, тя ще е мотивирана от осъзната способност за промяна към добро. А затова трябват хора със спокойно усещане за естествена себестойност. Време е да се вдъхва вътрешно самочувствие и усещане за щастие на избирателите. С уважение, Сара

LEAVE A COMMENT

Към лентата с инструменти