ПРЕПОРЪЧАНИ
В медиитеИзбориОбщинаПолитика

Избори се печелят с политика, а не със страх и високомерие

26 септември, 2011

Днес напуснах откритото студио на БНТ, защото искам да изразя категорично своя протест срещу поведението на политическа партия ГЕРБ, която надменно счита изборите в София могат да бъдат спечелени по недемократичен път.

От 23 септември 2011г. г-жа Йорданка Фандъкова не е кмет, а кандидат за кмет на София. Не мога да приема, че тя отказва да участва в дебати, защото зад мантрата „Ние работим, другите нещо се обясняват”  е маскирано едно тежко неуважение към изборите и към гражданите на София. Не на последно място това е и проява на високомерие към политическите опоненти.

Почтеност, която прикрива некомпетентност и корупция, лесно става параван, зад който се прави политика в полза на егото, но не и на гражданите.

Призовавам г-жа Йорданка Фандъкова на дебат. Призовавам я да разкаже за своето управление, за да мога да поставя своите въпроси за него. Призовавам я да сравним в открит диалог пред гражданите политическите си визии за града.

 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Google Buzz
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Yahoo! Buzz
TAGS
3 Comments
 1. Отговор

  Милена Стефанова

  26/09/2011

  Искам да кажа на Прошко, че неявяването на дебата на кандидат-кметицата Фандъкова не е само високомерие. Това е пиар трик. Кои сте вие там дребни отрепки, аз нямам какво да говоря с вас. Аз съм всичко. Това може да си го позволи само Негово величество ББ. Неявяването на дебат означава да оставиш другите да се карат и взаимно унищожават, а ти да печелиш. Този тип пиар трикове проработи при изборите за втори мандат на Първанов, но сега няма да проработи, защото Фандъкова освен имиджа на добрата учителка, която не може да напише двойка на слабия ученик, защото му съчувства, нищо друго не притежава! Тя е просто една добра учителка, миловидна, добродушна, честна, почтена, и нищо повече. И затова аз уважавам реакцията на Прошко, само дето трябваше да е по-малко емоционален, защото много му личеше, че Фандъкова му липсва. Той просто трябваше да я презре, да си каже за какво се бори той и да си отиде високомерно и с пренебрежение. И стига я призовава на дебати. Той с нея няма какво да дебатира. Тя не е фигура. Тя е пионка. Истинският дебат е другаде. Истинският разговор е с избирателите. Пожелавам на Прошко да проведе този дебат успешно!

 2. Отговор

  павел

  27/09/2011

  искам да кажа,че неявяването на дебат не е по-различно от дисциплината и корупцията при по високопоставените служители особено ахитекти в лозенец не ИСКАМ софия такава

 3. Отговор

  Сара

  18/10/2011

  Г-н Прошков, това, че твърдим нещо не значи, че го практикуваме. Според моите наблюдения и коментари на Ваши изказвания в кампанията, вие (също) се държите високомерно и не можете да гарантирате, че не сте плашили хора с вашито поведения в кметсвото и извън. Отново правите реторични грешки. С уважение, Сара

LEAVE A COMMENT

Към лентата с инструменти