ПРЕПОРЪЧАНИ
ИзбориОбщинаПолитика

Промяната започва с бюлетина № 33

21 септември, 2011

Току що разбрахме, че номерът на бюлетината, с който Синята коалиция ще спечели изборите в София е 33.

Синята коалиция тръгва на изборите в София силна и единна. Отиваме с открито лице с ясното съзнание да променим модела на управление на общината. Вече е ясна листата на кандидатите за общински съветници. Тук ви представям имената им, като аз съм и водач на листата:

Владимир Кисьов

Вили Лилков

Христо Ангеличин

Борислав Бориславов

Атанас Атанасов

Радослав Абрашев

Петър Москов

Антон Койчев

Марта Георгиева

Стефан Иванов

Ивайло Йонков

Любен Петров

Грети Стефанова

Иво Божков

Пенка Арменкова

Любомир Георгиев

Николай Желев

Константин Симеонов

Милена Маджирска

Николай Николов

Величко Йонов

Марио Добрев

Златко Златков

Маграрита Ангелова – Гутева

Здравко Боджов

Любен Лачански

Съю Съев

Илиана Славова

Атанас Каймакчиев

Любомир Арнаудов

Михаела Манолова

Стефан Павлов

Тодорка Янкова

Виолета Енчева

Хито Хитов

Димитър Божилов

Людмила Божилова

Надя Хамами

Владимир Карлов

Катя Аспарухова – Радева

Христо Попов

Сашо Начев Стоянов

Валери Андонов

Божидар Дончев

Илия Ковачев

Антоний Методиев

Росен Савов

Иванка Щърбанова

Александър Александров

Николай Спасов

Теофил Витанов

Павлин Чергански

Димитър Александров

Камен Мутафов

Димитър Гергов

Илияна Костадинова

Свилен Милушев

Вергиния Георгиева

Димитър Радков

 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Google Buzz
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Yahoo! Buzz
TAGS
3 Comments
 1. Отговор

  simeon234

  24/09/2011

  АнгелГрънчаров: Мой PR-съвет, отправен към кандидата за софийски кмет Прошко Прошков
  На едно място във Фейсбук прочетох, че кандидата на СИНЯТА КОАЛИЦИЯ за софийски кмет г-н П.Прошков бил казал следното:
  „Кой елемент на нашето здраве и сигурност е напълно наред, като започнем от вездесъщите дупки, за които аз съм се заклел и го пиша с големи букви, и трябва хората да погледнат и устните ми и да го чуят внимателно, аз ще ликвидирам тези дупки! Едно нещо, но ще го направя! Тези дупки ще приключат!“

  Днес по тия негови думи, предполагам, ще се появят доста коментари; моя милост реши да участва в тях малко необичайно; реших да отправя публично една забележка-препоръка към синия кандидат, която, убеден съм, ще му бъде от полза; ето какво написах там:

  Г-н Прошков има безспорни качества и, предполагам, ще бъде бляскав софийски кмет, какъвто столицата ни, безспорно, заслужава – след унижението, което изживя с последните два свои кмета: Борисов и Фандъкова. Все пак и падението, израждането, моралната деградация трябва да имат някакъв предел, ето, налага се хора като Прошков да направят нещичко, та да бъде прекратено чалга-кметуването в нашата столица; пък и, защо не, в страната като цяло; все от някъде трябва да се започне. Но моя милост има една забележка към г-н Прошков, който, по мое убеждение, попадна в един много коварен капан, който му устроиха олигархичните медии, така всеотдайно слугуващи и работещи за интересите на управляващата ни мутро-ченгесаро-милиционерска партия. Ето какво имам предвид:

  Предизборен период е, кандидатите имат нужда от медийни изяви, та да печелят симпатизанти, да печелят гласове в идещите избори. Да, обаче явяването по медиите е нещо като нож с две остриета, сиреч, не е безопасно, особено ако се прекали може да има и съвсем отрицателен ефект. Да не гледаме телевизионния феномен Боко Борисов, щото той тепърва ще бъде анализиран, но неговият светъл пример съвсем не означава, че ако си все на екрана, народът ще те обикне всеотдайно и пламенно като него. Но да се върна върху г-н Прошков, който, според мен, наистина попадна в един злоумишлено поставен му медиен капан.

  Аз не следя много телевизиите, но дори и на човек като мен прави впечатление, че г-н Прошков взе нещо много често да се появява по разните телевизии, и то, кой знае защо, все участвайки в някакви тъпи забавни предавания; ей-на, снощи ми се мерна как участваше в някакво такова ужасно тъпо предаване, нещо като „състезание по патриотизъм“, знам ли какво точно беше, в което г-н Прошков трябваше да мери сили, стоейки редом с дежурни телевизионни навлеци като Андрей Слабаков и други от същия тоя мизерен човешки тип, които така омръзнаха на нацията, че трябва да си кръгъл идиот, за да ги харесваш още. Но да оставим медийните навлеци и любимците на наште чалга-телевизии, щото у нас напоследък вече няма други телевизии; у нас, ако не ви е известно, всичко вече е чалга, да не говорим за телевизиите. Та навлеците нямат друга работа освен да дремят и да се хилят като варени овчи глави по телевизиите, но един сериозен политик да участва в такива чалга-оргии е според мен направо гибелно.

  Грешка е да се мисли, според мен, че това ще вдигне рейтинга на г-н Прошков до небесата; който му е дал тоя съвет, много е сбъркал или пък умишлено го е подвел. Човек трябва да си избира компаниите, с които се движи, а особено пък телевизионните предавания, в които се появява. Като се появиш пет пъти в някакво гнусно чалга-телевизионно предаване от типа на „Черешката на тортата“ (а г-н Прошков и там, естествено, се появи!), ще ти пришият също толкова гнусен телевизионен образ, от който после няма отърване. И когато после ти се наложи да говориш някакви умни приказки, те няма вече да имат тази тежест, която биха имали, щото ти вече си станал чалга-герой, т.е. си паднал до едно много ниско ниво. Г-н Прошков е тръгнал по този път и някой трябва да го удържи.

  Аз казвам си мнението защото му симпатизирам: трябва да спре, трябва да е по-прецизен в избора си, когато му предлагат да участва в някакви шоута по чалга-телевизиите ни, щото, повтарям, това е нож с две остриета. И често може да има страшен бумерангов ефект, точно обратен на очаквания. Г-н Прошков, не ви отива да се правите на простак в компанията на… да не изброявам, щото някой може да вземе да ме осъди, щото те, милите, се мислят все за „звезди“! Не ви отива, драги г-н Прошков, да се правите на телевизионен олигофрен, пазете се и Вие да не станете телевизионен навлек; Вие сте интелигентен човек и това Ви отива, ала да се правите на идиот не Ви отива – поне според мен.

  Е, вярно, ний сме страна на чалгата и на простаците, но все пак трябва да има някаква мярка, а също и трябва да има контрапункт на всеобщото влечение към чалгата във всичката й многоликост: на автентично десните политици е мисията да бъдат тоя контрапункт. Иначе ще се очалгосаме тотално, и тогава не знам как ще излезем от тая мръсотия. Вий не го гледайте Боко как благодарение на чалга-телевизиите успя да се възвиси дотам, че ни стана нов Тодор Живков, он е същински чалга-телевизионен феномен и сички не могат да бъдат като него.

  Та това исках да Ви кажа, г-н Прошков, ако ме чуете, хубаво, ако не, да става каквото ще. Все пак Ви желая успех на изборите щото сте ценен човек, а на мен ми се иска да не се изхабят и омърсят и малкото ценни хора, които са останали все още. Всичко добро!

  Забележка:Няма какво да добавя към добронамерения съвет на г-н Ангел Грънчаров и за това го копирах и го поставих във вашия блог.

 2. Отговор

  БОРИС ТАШКОВ

  25/09/2011

  В отговор на чудесния философ от Пловдив г-н АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ по повод изказано мнение на 24 септември 2011 г. за кандидатът на ДСБ и СИНЯТА КОАЛИЦИЯ в СОФИЯ, избрания за кмет на р-н „ЛОЗЕНЕЦ“ в СОФИЯ с мандат 2007-2011 г., софиянец от р-н „ЛОЗЕНЕЦ“ инж.Прошко Прошков:

  Ангеле, ДОБРО УТРО!

  Следя с уважение коментарите ти,
  но за прекрасния кмет на р-н Лозенец г-н ПРОШКО ПРОШКОВ,
  оставил следа в разработването на управление на транспорта на мегаполиса БЕРЛИН,
  си в погрешна посока и меко казано съвсем не си прав!
  КАТО си взел да отбелязваш епизодичните му прояви, коментирай проявите на учителката по РУСКИ език-кметицата Йорданка Фандъкова, незнайно как станала министър на ПРОСВЕЩЕНИЕТО и оттам и „СЛАМЕН“ КМЕТ НА два и половин милионна СОФИЯ!
  ЧЕ ТЯ БЕ ОСВИРКАНА НА ОТКРИВАНЕТО НА ЗАЛА „АРМЕЕЦ-АРЕНА“ в СОФИЯ от почти 15 хиляди души на препълнената зала, дошли да видят от БЪЛГАРИЯ фенове на волейболния национален отбор при победата му над СЪРБИЯ с 3:0 гейма преди повече от МЕСЕЦ, бе повече от ясно,

  защото в словото си ФАНДЪКОВА започна да ни забавлява как била направила част от южната дъга на дългото повече от 65 км околовръстно шосе на СОФИЯ, което е практически вътре в СОФИЯ и е един от РИНГОВЕТЕ, в случая най външния голям транспортен авто РИНГ на СОФИЯ,
  защото си бе парексаланс ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ 40-50 дни преди официалното откриване на предизборната кампания на кандидатите и нарушение на избирателния кодекс!!!

  НЕ МИНАВА ДЕН без „селянката“ от едно от самоковските села да не застава пред ТВ КАМЕРИТЕ!
  ЕЛА ДА ВИДИШ КАК СЕ ПЪТУВА С КОЛА ОТ ЗАПАД НА ИЗТОК И ОТ СЕВЕР НА ЮГ В СОФИЯ, което продължава почти 2 часа.

  ДОБРЕ, че го има МЕТРОПОЛИТЕНА където влаковете в интервал от 4-5 минути в пиковата част те возят от р-н ОБЕЛЯ до р-н МЛАДОСТ при пътуване което прави около 30-40 минути и което не ти помага кой знае колко, защото след това няма аксиални и радиални връзки за да си продължиш пътуването.

  А Прошко е инженер точно в тази посока и на въпрос, при представянето му на първичните избори в ДСБ срещу чудесния д-р ПЕТЪР МОСКОВ, даде уникално обяснение, което говореше, не само, че е на 101 % навътре в материята, но и знае от къде и как да започне, за да стане СОФИЯ ПРОХОДИМ, а не ТУПИКОВ затворен и непроходим ГРАД!

  СОФИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТ АВТОБУСИТЕ, които не само, че са без естествена вентилация, без климатици и без САУНИ С ДУШ, ами и замърсяват града, а тяхна алтернатива трябва да бъдат новите с климатици чехски или немски тролейбуси!

  ШЕСТ години ГЕРБ УПРАВЛЯВА ГРАДА и преасфалтира едни и същи централни улици, в които се наливат милиарди левове. УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ са няколко стотин хиляди километра и много от тях нямат тротоари или са пълни с коли!

  КОФИТЕ ЗА БОКЛУК са първото нещо което се вижда край спирките!
  „ЦИГАНИ“, „СЕЛЯНи и СЕЛЕНИЯ“ НАВОДНИХА СОФИЯ и столицата за българите или просто родния ми град стана най-мръсния град на БЪЛГАРИЯ!

  Да не говорим за тротоарите в центъра и в Борисовата градина как са с натрошена настилка от плочи? Правят ги от тънки плочи, върху които монтират такъв тип павилиони и ресторанти, които се зареждат с храна и с напитки с 10 тонни камиони целодневно и тези плочи се натрошават и са изпочупени, да не говорим за замърсяване на градината/парка/ и застрашените, играещите около тях дечица, и вътре в градината, и край езерото АРИАНА!

  ТАКАВА ли трябва да бъде столицата на всички българи, такъв ли трябва да бъде родния ми град СОФИЯ?

  Така ли ще стане градът ни столица на културата на ЕВРОПА, след като ”БЪЛГАРИЯ Е ЛЮЛКА НА ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА” по думите на ген. Шарл Дьо Гол изказани през 1963 г.. Да не говорим, че ние БЪЛГАРИТЕ СЪЗДАВАМЕ ПЪРВАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ НА ПЛАНЕТАТА ”ЗЕМЯ – ВАРНЕНСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ преди 10-11 хиляди години, малко след потъналата окончателно през 9570 г. пр.н.е. АТЛАНТИДА”!

  НА ВСЯКА СПИРКА циганите продават незаконно цигари на пушачите на половин цена и няма полиция, която да ги спре, а те хвърлят фасовете си по спирките.

  Живял съм в ЯПОНИЯ, защото първата ми жена бе от град НАРА, но там няма да видиш ДОРИ КОСЪМ по улиците и спирките, а камо ли боклуци или кофи за БОКЛУК, първото нещо, което при стъпването си на софийска земя виждат гостите на СОФИЯ!
  … СЛЕДВА на 2-ра стр.
  … ПРОДЪЛЖЕНИЕ от 1-ва стр.

  АНГЕЛЕ, КАТО ученик в София имаше малко пришълци, а града ми беше около 450-550 хиляди жители и го миеха всяка седмица късно вечер или нощем с маркучи. Бе чист и без боклуци. А сега е събитие да видиш кола на чистотата да мие СОФИЯ.

  В ЯПОНИЯ никъде не се виждат кофи за боклук. Боклука всеки си ГО държи в двора и в дома. И когато мине край дома по улицата боклуджийската кола, всеки си изнася боклука в, разграждащи се и горими без увреждане на ЕКО системата, пликове и го предава на колата по чистотата. Така бе и в Големите и в малките градчета през 1976-1977г..

  Като излизаш от гарите/спирките, наричани погрешно станции, като че ли са ТВ или ПОЩЕНСКИ/ на метрополитена в СОФИЯ и попаднеш в напречните под булевардите галерии за да се придвижиш към изходите, ако си инвалид или с багаж и не познаваш района не знаеш в коя посока да тръгнеш, защото няма указателни табели за посоката и за разписанията на най-близкия градски транспорт, както и отстоянието до спирката, за да прецени пътника с кой транспорт, особено вечер и от коя спирка най-бързо да стане придвижването? Да не говорим ако си от провинцията, ако си чужденец, то загубата на време на такава гара на метрото е около мин. 15-20 минути до като се ориентираш!

  Какво пречеше на КМЕТИЦАТА ни, да изиска от отговорните за този ресор-транспорта, и тя заедно с тях да управлява тази дейност, а не като манекенка да гастролира и позира всяка вечер пред ТВ екраните, без да се чувства ползата от нея, която според софиянци е НУЛЕВА ПОЛЗА, защото ресора от който си има представа е учителския, а за кметуването се иска да си архитект или инженер за да ориентираш и правилно да управляваш града.

  СОФИЯ е имала такъв КМЕТ.
  И той се казваше инж. ИВАН ИВАНОВ, който направи чудесен транспорт за онзи 250-300 хиляден град, както и за 20 години успя да го водоснабди с най-евтината, пивка и вкусна вода в света, даже и след като бе осъден на доживотен затвор, в затвора правеше чертежите за язовир, който бе наречен обаче на името на диктатора СТАЛИН, но днес му бе върнато истинското име яз.”ИСКЪР”!

  Познавах Го лично покрай баща ми! Той се възхищаваше от НЕГО! Знаеха се от тридесетте години. Но и баща ми и Иван ИВАНОВ бяха арестувани още по 9-ти септември и както баща ми бе изпратен за почти 13 години на „курорт“ извън родната му СОФИЯ, така също такава съдба бе сполетяна и от инж.ИВАН ИВАНОВ, само, че с присъда от измисления и наложен от комунистите ”НАРОДЕН СЪД”, който умря след страдания в края на пролетта на 1965 г..

  Беше дисциплиниран и организиран човек.
  За него истината беше свещена!
  А ето и линк от „уикипедия“ за инж. ИВАН ИВАНОВ:
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD_%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2_(%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82) !

  На България, на СТОЛИЦАТА, на СОФИЯ, на софиянци, на всички българи и трябва КМЕТ-ГЕРМАНОФИЛ!
  А ПРОШКО, като син на лекари е ТОЧНО ТАКЪВ!

  ТОЙ е БЪЛГАРОФИЛ-ГЕРМАНОФИЛ и ще наложи германска дисциплина за правилно насочване и разходване на финансиите, които за 6 години се утроиха!
  А резултатите са нищожни!
  ТОЙ е млад човек и само той може да реши столчните и СОФИЙСКИТЕ проблеми като КМЕТ!
  ВТОРИ кандидат като него няма такъв!

  ИМА ОЩЕ ЕДИН ПОЛЕЗЕН КМЕТ В СОФИЯ и той е от СДС и е кмет на р-н ВИТОША!
  ИМЕТО му е ЛЮБЕН ПЕТРОВ!
  И ако ЛЮБЕН ПЕТРОВ не бъде избран за кмет на р-н ВИТОША, то той е най-подходящ да стане ЗАМЕСТНИК на ПРОШКО в СОФИЯ и СОФИЯ ще има страхотен тандем и ще има НЕВЕРОЯТЕН подем!
  НУЖЕН Е ОБАЧЕ и НОВ ГЛАВЕН АРХИТЕКТ на СОФИЯ, който да озапти строителните босове с ненужното преоразмеряване на града със застрояване на подпокривните пространства с невероятно големия коефициент на ИНТЕНЗИВНО ЗАСТРОЯВАНЕ, т.н. Кинт!
  Той трябва да се намали и жилищни сгради над 5-6 етажа с магазини под тях на един или два етажа да не се строят, както и да не се издигат в жилищни квартали неоправдано високи ОФИС-сгради до оградите на хората!

  Ако някой иска офис сгради да си ги строи в края на града, както е БИЗНЕС ПАРКА в МЛАДОСТ-4.
  НА СОФИЯ Е НУЖЕН КМЕТ КАТО инж.ИВАН ИВАНОВ,
  а точно такъв като инж. ИВАН ИВАНОВ е инж. ПРОШКО ПРОШКОВ!
  НЕКА ДА ГЛАСУВАМЕ НЕ САМО В СОФИЯ, но и в ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗА КМЕТ НА БЪЛГАРСКАТА СТОЛИЦА ДА БЪДЕ ИЗБРАН инж. ПРОШКО ПРОШКОВ!

 3. Отговор

  Петя

  27/09/2011

  Г-н Прошков печели симпатии със своята искреност и директно изразяване, не с друго. А на коментиращия преди мен ще напомня, че щом журналистите го канят,то с това признават реалните му шансове да е следващия кмет на София. Аз също не бях възхитена да го видя в „Черешката на тортата“, но пък в „Обичам България“ си беше съвсем на място! Пожелавам му успех!

LEAVE A COMMENT

Към лентата с инструменти