ПРЕПОРЪЧАНИ
Политика

Не на полицейщината

9 септември, 2011

Цветан Цветанов

Кандидатът за кмет на София на Синята коалиция Прошко Прошков осъжда остро полицейския произвол на ГЕРБ в навечерието на предизборната кампания.

По повод вчерашния арест на кандидатът за кмет на София от ЕНП Петър Якимов, Прошко Прошков заяви:

Вчерашния арест на кандидата за кмет на ЕНП Петър Якимов е поредното доказателство, след възпрепятстването на регистрацията на сините кандидати в Плевен и Монтана, за наличието на полицейщина и политически произвол в България през управлението на ГЕРБ. Никой няма право и основание да арестува мирно протестиращ гражданин, независимо кой е той, какъв е поводът или адресатът за неговото недоволство. Властта демонстрира, че е готова на всичко, за да стъпче демократичността в името на личния интерес на министър-председателя, като по този начин го издига над общите правила и закони. Този насилствен и незаконен акт, проявен даже преди началото на предизборната кампания идва да ни покаже характера и разбиранията на едно недемократично управление, интересуващо се единствено от себе си и страхуващо се от свободната воля на гражданите.

Всеки българин може да изрази възмущението си от премиер, който редовно в работното си време играе футбол.

Настоявам категорично за оттеглянето на  Цветан Цветанов от поста министър на вътрешните работи след като на него е възложено да съвместява и функциите на председател на предизборен щаб на ГЕРБ.  Тази сутрин поведението на Плевнeлиев, който се оттегли от министерския пост заради предизборната надпревара, беше определено от Борисов като „достойно”. А какво е мнението му за поведението на Цветанов, който съвместява 5 поста – на заместник-председател на партия ГЕРБ, вицеприемиер, министър на вътрешните работи, председател на предизборен щаб, та дори и национален координатор на ромската декада?

На 9 септември свободните хора трябва да кажат НЕ НА ПОЛИЦЕЙЩИНАТА!

 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Google Buzz
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Yahoo! Buzz
TAGS
2 Comments
 1. Отговор

  Борислав Боровски

  09/09/2011

  Искам да вметна, ако ми позволите, само още нещо!

  Задържането на кандидат-кмет по време на предизборна кампания, само защото е изразил по мирен начин мнение напреки управниците е изключително опасно нещо. В смисъл плашещо. Ако това се случи на кандидат-кмет, то е неизбежно да стигне и до медиите. Но ако се случи на редови гражданин, като мен да речем, то вие ще разберете ли за това? Въобще някой ще разбере ли? Прави ми впечатление, че коментиращите по форумите пускат по едно-две допълнителни изречения като „очаквам задържане“ след негативните си коментари по отношение на властта. Вероятно на майтап, ама кой знае…

  В този ред на мисли имам един конкретен въпрос към вас (като политик, като човек, който има грамотни юристи около себе си).

  Носят ли някаква наказателна отговорност конкретните полицаи, задържали по политически причини някого. По конкретния казус са ясни полицаите – звание, месторабота, служебна йерархия, задачи по време на наряда, имена и т.н. Деянието е извършено на публично място и пред много свидетели. Каква наказателна отговорност може да им се потърси? Въобще може ли да се търси наказателна отговорност в случая?

  Инак за началниците им (Цветанов и Борисов) нещата са ясни. Те ще са си там, докато ние гражданите не ги махнем! По време и на тази кампания аз възнамерявам да участвам активно, а не да мълча, независимо от последствията за мен.

  Очаквам задържане поне за 24 часа :)

 2. Отговор

  Петър Якимов

  11/09/2011

  Искам да благодаря на всички, които подкрепиха Свободата на словото! Това, което ни се случи, може да се случи на всеки един гражданин, във всеки един момент в тази държава в момента! 22 години след 10.10.1989 г. Ние, гражданите на България трябва се противопоставим на опитите на всички, които се опитват да подтиснат правото ни на свободно МИРНО изразяване на мнения!
  Още веднъж благодаря

LEAVE A COMMENT

Към лентата с инструменти