ПРЕПОРЪЧАНИ
ОбщинаПолитика

МВР да докладва как ще осигури сигурността на софиянци

19 юли, 2011

Прошко Прошков, кандидат на Синята коалиция за кмет на София

Кандидатът на Синята коалиция за кмет на София Прошко Прошков и групата на общинските съветници от ДСБ в Столичен общински съвет искат среща с ръководството на МВР София. Те настояват на срещата представителите на министерството да докладват:

1. За резултатите от разследването на  убийствата в Борисовата градина.

2. Мерките, които полицията предприема, за да гарантира сигурността и безопасността на жителите и гостите на града.

Според Прошко Прошков срещата трябва да бъде отворена за журналисти, за да може очакваната важна информация за усилията по осигуряване на сигурността на гражданите, да стигне бързо до софиянци.

„Взривове пред политически централи категорично не могат да бъдат стил и начин за правене на политика и „опазване” на демокрацията в една страна, която иска да предложи хоризонт за развитие за своите граждани”, коментира взривовете от тази сутрин кандидатът за кмет. Според него именно подобни действия трябва да накарат гражданите да се разграничат от мутрите в политиката и да покажат, че искат България да бъде управлявана от хора, които са носител на качествено нов начин на мислене и житейско поведение.

„Взривовете са поставени в момент, в който предстои вот на недоверие на Правителството насочен именно към опазването на вътрешния ред и сигурността на хората. Днес вместо да осъди взривовете и да насочи вниманието към незабавно разкриване на извършителите и поръчителите, Бойко Борисов отново търси съжалението на народа, хленчейки, че това било атака срещу него”, продължи Прошков.

Той заяви още, че ДСБ ще поеме разходите за възстановяване на пострадалите от взрива прозорци на гражданите, живеещи до офиса на партията в Илинден.

Според него взривовете могат да имат за цел и да отвлекат общественото внимание от неспособността на полицията да защити гражданите.

„Преди дни в Борисовата градина беше извършено жестоко убийство и вместо обществото да получи информация за виновните, кметът на столица ни обеща камери в градинките и парковете. Вместо свобода на движение, столичани ще получат поредната доза полицейщина”, каза още Прошко Прошков.

 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Google Buzz
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Yahoo! Buzz
TAGS
1 Comment
 1. Отговор

  Калин

  26/07/2011

  Много проблеми има пред сигурността на столицата и е прав г-н Прошков да ги поставя. Трябва да сме наясно, че са малко хората, които могат да се справят. аз лично мисля, че г-н Прошков може да се справи със сигурността и спокойствието в града.

LEAVE A COMMENT

Към лентата с инструменти