ПРЕПОРЪЧАНИ
Без категория

Пада лист от календара

2 януари, 2011

Капитал Light

Кое е събитието на 2010 за вас?

Водната кула в „Лозенец“ се превърна от мечта в реалност – истински алтернативен арт център. Това е нещо, за което се борих три години, сега остава само в Столичната община да се размърдат малко, за да гарантират, че кулата ще продължи да функционира като културен център независимо от това кой утре ще е кмет на „Лозенец“.

Иначе за мен световното събитие е синдромът „Уикилийкс“ – той връща вярата в две много важни неща: солидарността между интелигентните хора, за които обикновено се смята, че са непоправими индивидуалисти, и вярата, че свободното слово все още не е смазано от глобализиращия се прагматизъм и търговията с контрол върху информацията.

Кое е най-голямото ви лично откритие през последната година?

Че и в България може да се прави печелившо кино, че има ново поколение режисьори, актьори и продуценти, които някак си го постигат. Касовият успех на „Мисия Лондон“ го доказа.

От какво се отказахте?

От нищо по отношение на работата си и от много неща в личен план. Почти забравих вкуса на бира, изпита в компания.

За какво ви остава ентусиазъм?

Продължавам упорито да колекционирам плочи и дискове. Купувам си ги, сякаш торентите не са измислени.

Какво очаквате с нетърпение през 2011?

Концертът на Keith Jarrett в България. Ако не е през 2011, се надявам да е в близките няколко години. Очаквам също да влезем в Шенген, та границите да паднат напълно. И очаквам да имам малко повече свободно време – една седмица, през която да не вдигам мобилния си телефон.

Какво бихте искал да промените – в себе си и наоколо?

Искам градът в който живеем, да стане по-приветлив. Обичам София и не ми е приятно емблемите й да са дупките и бездомните кучета. Доколкото ми е по силите (и в орязаните ми правомощия), се опитвам да променям това.

Обещанието (new year’s resolution), което ще ви е най-трудно да изпълните?

Не си обещавам нищо по Нова година. За всеки човек началото на нов цикъл се случва индивидуално и моята нова година или дори ера може да започне например на 16 март в 14:27. Обещания ще направя тогава.

 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Google Buzz
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Yahoo! Buzz
TAGS
3 Comments
 1. Отговор

  templar

  02/01/2011

  http://www.youtube.com/watch?v=io1o1Hwpo8Y
  Любимият ми европейски джаз-стандарт, в ипълнение на Jarret!

 2. Отговор

  Mama 2

  30/01/2011

  “Ти какво направи за тая община, бе?”

 3. Отговор

  Сливия

  03/02/2011

  Много мразя някакви некомпетенти коментари лишени от доказателства. Като например: “Ти какво направи за тая община, бе?” . Ми Съжалявам госпожице Мама2, но по коментара Ви преполагам, че не сте доволна от управлението на нито един кмет. Какво очаквате.. да видите изведнъж улиците си все едно сте на запад.. е това е невъзможно. По-добре помислете малко и се поинтересувайте за многото неща които направи г-н Прошков през тези години. Вие дойдохте ли веднъж да отчетно изборно събрание, вие поинтересувахте ли се какво става с общината НИ или просто сте се огледала около вас и сте подметнала твърдението: „Ами то нищо променено не виждам..“ С увереност заявявам, че кмета направи много за Лозонец и сме щастливци, че имаме такъв кмет!

LEAVE A COMMENT

Към лентата с инструменти