ПРЕПОРЪЧАНИ
Политика

Много кодекс, малко избор

4 ноември, 2010

Преди 3 години, точно по това време, обявяваха резултатите от проведения балотаж в район „Лозенец”, в който жителите на района изразиха своята подкрепа за моите идеи. Днес „Искра Фидосова и група народни представители“ обявиха своите идеи за промяна в изборния кодекс. В този нов текст става ясно, че „кметовете на райони не следва да водят политика, различна от тази на кмета на общината” и трябва да бъдат част от управленския екип на кмета на голямата община.

Винаги съм се водил от разбирането, че кметът – на община, район или кметство – следва да води политика, която не  е различна от желанието и нуждите на гражданите. Днес управляващите решиха да превърнат кмета от ентусиаст, спечелил доверието на съседите си в чиновник на голямата община.

 Вместо да се увеличат правомощията на районните кметове, за да работят в полза на общността. Управляващите променят закона така, че да е в услуга на…  кмета на Столична община.

 Аз съм против гласът на гражданите да бъде заглушен в полза на управлението. И ще направя всичко, което ми е по силите, освен кодекс да има и избор.

 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Google Buzz
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Yahoo! Buzz
TAGS
5 Comments
 1. Отговор

  Искра Илиева

  05/11/2010

  Браво, Прошко,
  Ти си най-свестния кмет в София. Заради теб и такива като теб се опитват да ограничат избирателното право на софиянци. Та да си назначават само боклуци.

 2. Отговор

  Лили Христова

  05/11/2010

  Ако се приеме кодексът в този вид, София съвсем ще се разграничи от понятието европейска столица. Групата депутати около Фидосова излишно са се преработили – можеха направо да предложат министър-председателят да назначава столичния кмет. София и Москва отново стоплиха отношенията, защо да не вземем и този опит от Големия брат?

 3. Отговор

  Дарин Дончев

  05/11/2010

  Всеки създава партия ,за да спечели изборите и да управлява.Ако може всичко-дори и душите на хората.Неправилно е централизиране в големите градове управлението на районните общини.Всеки е спечелил вота на народа и трябва да има собствена концепция за управлението,но с основната програма на спечелилите изборите в столицата.Защото не може да спечели ГЕРБ,а да управлява БСП,където и да е.Прошков е прав,разбира се!

 4. Отговор

  Александър Атанасов

  05/11/2010

  Поздравления за достойната позиция на най-уважавания районен кмет в София !
  Можем ли ние жителите на района да помогнем , за да има избор г-н Прошков ?

 5. Отговор

  Ани Николова

  06/11/2010

  НЕВЕРОЯТЕН СИ, ПРОШКО! НЕ ПОЗНАВАМ ДРУГ КМЕТ, КОЙТО ДА Е НАПРАВИЛ И ПОЛОВИНАТА ОТ ТОВА, КОЕТО ТИ НАПРАВИ ЗА ЛОЗЕНЕЦ!!! БРАВО!!!

LEAVE A COMMENT

Към лентата с инструменти