ПРЕПОРЪЧАНИ
В медиите

Прошко Прошков заведе деца в най-голямото полицейско поделение в България

8 октомври, 2010

София /КРОСС/ Двайсет деца днес гостуваха в най-голямото охранително поделение в България, за да се запознаят на живо с работата на конната полиция, патрулите с кучета и моторизираната полиция. Кметът на столичния район „Лозенец“ Прошко Прошков, който организира инициативата, ги придружи в поделението „Специализирани полицейски сили“ в кв. „Бенковски“, София.
Децата яздиха коне, с които се патрулира по време на големи обществени мероприятия. Най-голям интерес предизвикаха кучетата от породата белгийски овчарки, които са специално обучени за полицейски акции. Запознаха се и с възможностите на моторизираната полиция.
Предстои участниците в проекта и техните родители, да участват в дискусионен форум, посветен на повишаване на доверието към полицията, организиран от столичния район „Лозенец“ и Четвърто РУП – София.
Двайсетте ученици са избрани след викторина и дискусионен форум, посветени на сигурността и защитата от насилие, публикувани на сайта на общината http://www.lozenets-sofia.org/lozenec/quiz/quiz.php. Инициативата е част от проекта „Изграждане на устойчив модел за взаимодействие между местната власт, полицията и гражданското общество за осигуряване на обществен ред и сигурност на територията на столичен Район „Лозенец“. Проектът се изпълнява с финансовата подкрепата на Столична община, Програма Европа – граждански проекти и европейски практики, 2010.

 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Google Buzz
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Yahoo! Buzz
TAGS
1 Comment
 1. Отговор

  Марина

  22/10/2010

  Г-н Прошков, какви са тези идиотщини с „децата, кмет и мвр“ с извинение, които чета? Вие давате ли си сметка, че откакто сте кмет вече 2 години нищо, ама наистина абсолютно нищо не сте направили за Лозенец. Не знам дали въобще си спомняте за мен ( Марина), но какви работи ми обещавахте пред църквата в градинката, мисля че дори не ги помните, защото нито асфалтирахте някоя улица, а и тротоара, който ЛИЧНО ми обещахте не го направихте, добре, че детето ми порасна и няма нужда от количка. Съжалявам за подкрепата си, излъгахте ме много.

LEAVE A COMMENT

Към лентата с инструменти