Роден съм на 31 август 1974 г. в София. По образование съм инженер, магистър и докторант по „Автоматика и системотехника“ в Техническия университет. Повече подробности за мен и семейството ми може да намерите ТУК. След дипломирането си заминах за Германия, където повече от 4 години работих по проект на Дойче бан (немските железници)  за оптимизиране на транспорта, включващ създаване на симулационни модели и проектиране на софтуер. Работих като изследовател и софтуерен аналитик в Техническия университет – Берлин.  Семейната среда и бурните години на детството ме запалиха от рано по политиката.  ��рез 2008 завърших  Българското училище за политика към НБУ. Член съм на съвета на Клуба на възпитаниците на училището.

Ежедневието на кмет на Лозенец ме превърна в един от най-последователните критици на управлението на ГЕРБ в Столична община. През 2008 г. поканих германски производител на почистваща техника да направи показно чистене на улици в район Лозенец за да покажа разликата с работата концесионера по чистотата н�� София. След като за 45 минути малки мултифункционални машини изметоха и измиха паважа и окастриха избуялите междублокови храсти, доказах, че е крайно наложително тази дейност да бъде прехвърлена в правомощията на кметовете на райони. Лозенец може да стане много по-чист на цена, която е два пъти по-малка от стойността на един спортен авто��обил, каквито си купуваше старият концесионер на почистването.

Може би най-популярният ми проект е реставрацията на старата Водна кула в Лозенец. В кулата наред с постоянните изложби и дискусии се провежда и ежегоден фестивал на визуалните изкуства. Съдбата й в последните години е незавидна. Заварих я като склад за вехтории. Самата кула няма устройствен статут, т.е. няма документи. Оказа се в капитала на ВИК. Сега трябва да бъде извадена от там, да стане публична общинска собственост и едва тогава да й се търси рехабилитация. Идеята ни е за център за ку��т��ра и изкуство и туристическа забележителност.

Не само като кмет, а и като гражданин, категорично застъпвам прекия  избор на районни кметове. Не бих се съгласил да бъда кмет без избор. Изборът е доверие. Назначаем чиновник – никога не ми е било мечта. Аз съм тук, защото съм получил доверието на хората.

Бях  един от учредителите на Демократи за силна България. През 2007 г. бях избран в софийско ръководство на партията и бях номиниран от Алианс за София (коалиция на ДСБ и СДС)  за кмет на столичния район Лозенец. На първ��я тур се класирах на второ място, но спечелих балотажа с 57% от гласовете (4393 гласа) срещу кандидатката на ГЕРБ и бивш шеф на БНР Поля Станчева.  През 2011 г. бях избран и в Националното ръкодство н�� партията, което напуснах през 2012 г., причините за което са описани детайлно в този блог.

От юни 2012 г. съм учредител и член на Националния съвет на „Движение Бълга��ия на гражданите“.


  • Print
  • email
  • Google Bookmarks
  • Facebook
  • Google Buzz
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
ПРЕПОРЪЧАНИ
Към лентата с инструменти